novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 4121

Šoštanj želi ostati mesto svetlobe

Avtor: Marjan Lipovšek

Maja 1999 so v Šoštanju začeli zanimivo akcijo Šoštanj - mesto svetlobe. Svet Krajevne skupnosti Šoštanj je pozval prebivalke in prebivalce tega najstarejšega mesta v Šaleški dolini, da se vključijo v prizadevanja za lepšo podobo njihovega mesta.

VEČER: sreda, 1. Oktober 2003 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

Drugi krog akcije za lepšo podobo mesta

Šoštanj želi ostati mesto svetlobe

Krajevna skupnost Šoštanj začenja novo, prav tako zanimivo akcijo, urejanje pešpoti in kolesarske steze od Šoštanja do Pohrastnika

Maja 1999 so v Šoštanju začeli zanimivo akcijo Šoštanj - mesto svetlobe. Svet Krajevne skupnosti Šoštanj je pozval prebivalke in prebivalce tega najstarejšega mesta v Šaleški dolini, da se vključijo v prizadevanja za lepšo podobo njihovega mesta. Krajevna skupnost je zagotovila, da bodo stanovanjske hiše v mestu, zasebne ali večstanovanjske oz. bloki, dobile lepši videz; zato bo plačala izdelavo projektov in pleskanje fasad na osnovi primerne barvne kompozicije, ki jo je določil univ. dipl. arh. Nande Korpnik.

Nad odzivom krajanov na akcijo Šoštanj - mesto svetlobe so bili v vodstvu krajevne skupnosti resnično presenečeni. Na razpis je prispelo skupaj kar 80 prijav; 35 so jih poslali stanovalci večstanovanjskih hiš, blokov, 45 pa lastniki zasebnih stanovanjskih hiš. Najprej so začeli z pleskanjem fasad večstanovanjskih hiš, sledile pa so zasebne stanovanjske hiše.

Svet Krajevne skupnosti Šoštanj je zdaj začel z drugim krogom akcije Šoštanj - mesto svetlobe. Objavil je razpis za zbiranje vlog lastnikov zasebnih stanovanjskih hiš ter predstavnike etažnih lastnikov stanovanjskih objektov na območju krajevne skupnosti Šoštanj za pleskanje fasad. Tudi v drugem krogu, akcija bo predvidoma trajala tri leta, bo Krajevna skupnost Šoštanj plačala stroške izdelave projektov in pleskanja. Denar za to bodo dobili iz odškodninskega sporazuma s Termoelektrarno Šoštanj. Seveda pa bodo hiše morale biti pripravljene za pleskanje - fasade in strehe bodo morale biti obnovljene in opravljena še druga potrebna dela.

Krajevna skupnost Šoštanj bo zbirala prijave za drugi krog akcije Šoštanj - mesto svetlobe do 15. oktobra. Zainteresirani lahko prijave na razpis pošljejo po pošti ali pa jih oddajo osebno na sedežu Krajevne skupnosti Šoštanj, na Trgu svobode 5, in sicer vsako sredo med 16. in 17. uro. Obrazce za sodelovanje na razpisu lahko zainteresirani dobijo na sedežu Krajevne skupnosti Šoštanj.

Vodstvo Krajevne skupnosti Šoštanj pa se je odločilo, da bodo vse tiste vloge, ki so jih prejeli po preteku roka za prvi razpis, upoštevali kot pravočasno oddane za drugi razpis.

Drugi krog akcije za lepšo podobo mesta Šoštanj bo trajal, tako predvidevajo, tri leta. Ne bodo pa mu namenili tolikšne pozornosti kot prvemu krogu. V ospredju bo namreč nova, prav tako zanimiva akcija urejanja pešpoti in kolesarske steze od Šoštanja do Pohrastnika, ki naj bi jo po prvih napovedih začeli urejati spomladi 2004.

Marjan Lipovšek

Omenjeni subjekti:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ D.O.O.
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh