novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 4722

V Šoštanju slavijo

Avtor: Marjan Lipovšek

VEČER: Krajevna skupnost Šoštanj slavi svoj praznik 8. oktobra. V noči na 8. oktober 1941 so borci Štajerskega bataljona napadli mesto Šoštanj in ga za nekaj ur osvobodili.

VEČER: Torek, 7. Oktober 2003 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

V Šoštanju slavijo

Krajevna skupnost Šoštanj slavi svoj praznik 8. oktobra. V noči na 8. oktober 1941 so borci Štajerskega bataljona napadli mesto Šoštanj in ga za nekaj ur osvobodili. To je bil prvi napad na mesto na Slovenskem in ena prvih večjih partizanskih akcij na Slovenskem. 8. oktober je bil najprej praznik občine Šoštanj, potem občine Velenje, zdaj pa je praznik krajevne skupnosti Šoštanj.

Med prireditvami ob letošnjem prazniku je KS Šoštanj včeraj v avli kulturnega doma predstavila gradnjo 7-kilometrske kolesarske steze in pešpoti od deponije Termoelektrarne Šoštanj do Podhrastnika, ki bosta povezovali krajevni skupnosti Šoštanj in Skorno - Florjan in ki sta največji projekt sveta KS Šoštanj v sedanjem mandatnem obdobju. Za izdelavo projekta je bil izbran Atelje krajinske arhitekture Saše Piano. V vodstvu KS Šoštanj si bodo prizadevali, da bi do aprila 2004 dobili gradbeno dovoljenje in začeli dela. Kolesarska steza in pešpot bosta najprej makadamski, pozneje pa ju želijo, če bo za to denar, asfaltirati. Ureditev kolesarske steze in pešpoti od Šoštanja do Pohrastnika bo stala predvidoma okrog 70 milijonov tolarjev, za naložbo bodo namenili večino denarja, ki ga dobijo iz odškodninskega sporazuma s Termoelektrarno Šoštanj, računajo pa tudi na finančno sodelovanje občine Šoštanj in krajevne skupnosti Skorno - Florjan.

Osrednja slovesnost ob prazniku KS Šoštanj bo na sam praznični dan, v sredo, 8. oktobra, ob 19. uri v kulturnem domu v Šoštanju.

Marjan Lipovšek  

Omenjeni subjekti:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
KRAJEVNA SKUPNOST SKORNO-FLORJAN
TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ D.O.O.
OBČINA ŠOŠTANJ
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh