novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 4859

Praznovanje KS Šoštanj in KK Elektra

Avtor: Tjaša Rehar

V soboto, 4. oktobra, je Krajevna skupnost Šoštanj praznovala svoj krajevni praznik, praznovanje pa je sovpadalo tudi z zaključkom praznovanj ob 60. obletnici Elektre, ki jo v klubu praznujejo letos. Začelo se je tudi državno košarkarsko prvenstvo – z zmago proti Novi Gorici s 64 : 61 so košarkarji Elektre Esotech le še ...

Praznovanje KS Šoštanj in KK Elektra

V soboto, 4. oktobra, je Krajevna skupnost Šoštanj praznovala svoj krajevni praznik, praznovanje pa je sovpadalo tudi z zaključkom praznovanj ob 60. obletnici Elektre, ki jo v klubu praznujejo letos. Začelo se je tudi državno košarkarsko prvenstvo – z zmago proti Novi Gorici s 64 : 61 so košarkarji Elektre Esotech le še pripomogli k boljšemu razpoloženju ob praznovanju.

Že pred srečanjem je bil pred dvorano v šotoru koncert domačega Pihalnega orkestra Zarja in pihalnega orkestra iz avstrijskega Strassa, glasbeno popoldne pa so popestrili tudi pevci MePZ Društva upokojencev Šoštanj. Zbrane je pozdravil tudi šoštanjski župan Darko Menih, ki je gostom iz avstrijskega Strassa skupaj z direktorjem Zavoda za kulturo Šoštanj Kajetanom Čopom podaril Napotnikove knjige ob dolgoletnem sodelovanju s šoštanjsko Zarjo, ki je (kot je že v navadi) tudi tokrat navdušila. Zabava v šotoru se je nadaljevala tudi med in po tekmi, ko je za dobro razpoloženje poskrbel Dani Gregorc z Juke boxom. Otroci so skupaj Janijem Napotnikom zapeli pesem Šoštanju, v šotor pa je prišel tudi šoštanjski zgodovinski lik Tresimir, ki je županu in predsednici Krajevne skupnosti Šoštanj Vilmi Fece podal nekaj podobnosti in tudi razlik med  časom poseljevanja te doline in današnjim časom, poudaril pa je tudi žrtvovanje vasi Družmirje (prej Tresimirje) za vse te luči, ki danes svetijo v Šoštanju in tudi širše. Predvsem pa jima je zaželel, da bi vodila tako, da bodo ljudje zadovoljni.

V Športni dvorani Šoštanj pa je po prvenstvenem srečanju je sledila še tekma med gospodarstveniki in veterani Elektre, ob polčasu pa so nagradili tudi najzaslužnejše v 60-letni zgodovini kluba. Tudi ljubitelje košarke je v dvorani med drugim pozdravil šoštanjski župan Darko Menih, Elektri pa je čestital za dobro dosedanje delo in ji zaželel veliko športne sreče in dobrih rezultatov tudi v prihodnje. Predsednik kluba Darko Lihteneker pa je dodal, da brez pomoči in razumevanja šoštanjskega župana klub ne bi mogel dosegati tako izvrstnih rezultatov, ko že šesto leto zapored vztraja med šestimi najboljšimi ekipami v Sloveniji.

Letošnja praznovanja Elektre (pripravili so že Natkov memorial in srečanje klubskih generacij) so se zaključila s košarkarskim plesom v menzi Termoelektrarne Šoštanj, dobro razpoloženi košarkarji in ljubitelji te igre z žogo v Šaleški dolini pa so se razšli šele po 5. uri zjutraj…

Omenjeni subjekti:
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh