novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 4677

Izgradnja bloka 6

Avtor: Občina Šoštanj

V ponedeljek, 28. septembra, se je v prostorih Krajevne skupnosti Šoštanj sestal Koordinacijski odbor za postopke rušitve in izgradnje bloka 6. Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ). Odbor, ki ga sestavljajo predstavniki občanov, Termoelektrarne Šoštanj, Krajevne skupnosti Šoštanj in predstavniki Občine Šoštanj so ...

Izgradnja bloka 6

V ponedeljek, 28. septembra, se je v prostorih Krajevne skupnosti Šoštanj sestal Koordinacijski odbor za postopke rušitve in izgradnje bloka 6. Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ). Odbor, ki ga sestavljajo predstavniki občanov, Termoelektrarne Šoštanj, Krajevne skupnosti Šoštanj in predstavniki Občine Šoštanj so na dnevnem redu imeli štiri točke.

Najpomembnejša točka je bila predstavitev stanja izgradnje 6. bloka TEŠ s spremljajočimi objekti, katero poročilo so podali predstavniki TEŠ-a. Zagotovili so, da je pogodba o dobavi tehnološke opreme že podpisana, prav tako pa so končana tudi pogajanja glede cene, pogojev in terminskega plana. Zaključna dela naj bi bila končana do  novembra 2014. Podpisana je tudi pogodba za dobavo in montažo naprave za razžveplanje plinov. Pripravlja pa se še razpisna dokumentacija za rušitev starih hladilnih stolpov in izgradnjo novega ter za izvedbo gradbenih del. Poleg tega so v teku aktivnosti za zapiranje finančnih konstrukcij, kamor spada usklajevanje z Evropsko banko za razvoj; končno poročilo bo javno dostopno na spletnih straneh banke in TEŠ-a. Pridobitev gradbenega dovoljenja za 6. blok se predvideva v letu 2010.

Poudarili so še, da so v okviru letošnjega remonta bili že vzpostavljeni pogoji za rušitvena dela bloka 3, hladilni stolp bloka 3 ne deluje več, preklopljen je na blok 4. Hladilni stolp bloka 1 se potrebuje še do aprila oz. maja 2010. Opravljenih je bilo več študij in analiz, ki kažejo na rušenje z miniranjem oz. na klasičen način, pri čemer ima vsaka izmed možnosti svoje prednosti in tudi slabosti. Zemljišča, potrebna za izgradnjo bloka 6 so v lasti TEŠ oz. tik pred tem; z nekaterimi lastniki še tečejo pogajanja. Ob koncu so sporočili še, da se bo blok 6 zgradil brez dimnika.

Predstavnik TEŠ-a Branko Debeljak,  je  še pojasnil, da je bilo doslej na gradbišču okoli 500 delavcev, v konici gradbenih del pa jih bo približno 1.300.  Zagotovljena bodo dodatna parkirišča. Poudaril je tudi, da je doslej bilo že veliko storjenega v povezavi z logistiko delavcev, njihove nastanitve, prevozov, čim večje pretočnosti prometa, parkiranja, itd. Skupaj z občino pa bodo v tej smeri nadaljevali tudi v prihodnje.

Koordinacijski odbor za postopke rušitve in izgradnje bloka 6. Termoelektrarne Šoštanj pa je na svoji seji ob manjših popravkih sprejel še svoj poslovnik.

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh