novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 4778

Očistili smo Šoštanj

V soboto, 17. 4. 2010, je potekala celodnevna očiščevalna akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Čiščenja smo se intenzivno lotili tudi občani Šoštanja.

Akcije bi se naj udeležilo okoli 840 prostovoljcev iz vseh krajevnih skupnosti Šoštanja (vir: www.ocistimo.si). S skupnimi močmi smo člani MKC Šoštanj v sodelovanju s KS Šoštanj in ostalimi prostovoljci in soudeleženimi društvi dodobra očistili naše mesto. Zbirno mesto za odlaganje smeti je bilo pri jezeru, člani MKC pa smo se osredotočili na čiščenje okolice graščine in pustega gradu. S tamkajšnjih divjih odlagališč smo odnašali v prvi vrsti plastično in stekleno embalažo, velik delež odpadkov pa so predstavljali odrabljeni avtomobilski deli, deli kuhinj, kopalnic, ter mnogo, mnogo drugih odpadkov. S čiščenjem smo začeli že ob osmih zjutraj in nadaljevali vse do popoldneva. Ob 12. uri so imeli premor za malico, ki je čakala pri ribiški koči v Šoštanju. Vsi udeleženci smo bili takrat že vidno utrujeni, a vseeno dobre volje, saj smo znatno pripomogli k lepšemu in čistejšemu okolju v katerem živimo.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh