novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 6084

Marijin spomenik v Šoštanju s spominsko ploščo

Avtor: Bojan Rotovnik

V nedeljo, 3.10., zvečer je Krajevna skupnost Šoštanj ob 20-letnici ponovne postavitve kipa Marije Rožnovenske na Trgu bratov Mravljakov v Šoštanju svečano odkrila spominsko ploščo. Na prireditvi se je zbralo večje število ...

Marijin spomenik v Šoštanju s spominsko ploščo

V nedeljo, 3.10., zvečer je Krajevna skupnost Šoštanj ob 20-letnici ponovne postavitve kipa Marije Rožnovenske na Trgu bratov Mravljakov v Šoštanju svečano odkrila spominsko ploščo. Na prireditvi se je zbralo večje število Šoštanjčanov, ki so prisluhnili cerkvenemu pevskemu zboru župnije Šoštanj ter pozdravnim besedam predstavnika KS Šoštanj, ki je predstavil izvedene pripravljalne aktivnosti za leto 2011, ko bo Šoštanj praznoval 100. obletnico pridobitve mestnih pravic. Nato je zgodovinar prof. Miran Aplinc v osrednjem govoru opisal zgodovino Trg bratov Mravljakov oz. nekoč Glavnega trga Šoštanj ter spomenika Mariji Rožnovenski, ki sta ga v 80. letih 19. stoletja dala postaviti zakonca Woschnagg, nato pa je bil leta 1952 odstranjen.

Svečano odkritje nove spominske plošče so izvedli naddekan Jože Pribožič, župan Darko Menih in predstavnik KS Šoštanj, Bojan Rotovnik. V samem zaključku je sledil še blagoslov spominske plošče ter skupinska fotografija vseh prisotnih.

Omenjeni subjekti:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh