novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali
Krajevna skupnost Šoštanj je organizacijska enota lokalne samouprave pod okriljem občine Šoštanj ter pokriva področje mesta Šoštanj z bližnjo okolico ter obmestni naselji Metleče in Družmirje. Poleg zastopanja interesov prebivalcev Krajevna skupnost Šoštanj organizira različne prireditve, upravlja otroško igrišče TRESIMIRJEV PARK in grad Šoštanj - PUSTI GRAD ter skrbi za promocijo mestnih znamenitosti.  
MESTO ŠOŠTANJ
PREDSTAVITEV KS
TRESIMIRJEV PARK
ZNAMENITOSTI
DRUGI O NAS
OPRAVLJENO DELO
Iskanje
 
Vreme

Domov >  Novice Ostale novice
  Število vseh ogledov: 3685

Praznovanje obletnice mestnih pravic

Avtor: Damijan Kljajič

VEČER, 29.6.2003: V Šoštanju so včeraj in v četrtek svečano proslavili dvaindevetdeseto obletnico podelitve mestnih pravic; 28. junija 1911 je bil namreč dotedanji trg Šoštanj povzdignjen v mesto (občina Šoštanj svoj praznik sicer praznuje 30. septembra v

Datum: Sobota, 28. Junij 2003 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA


Praznovanje obletnice mestnih pravic

Prvo prizorišče praznovanja je bil šoštanjski Kajuhov park.

V Šoštanju so včeraj in v četrtek svečano proslavili dvaindevetdeseto obletnico podelitve mestnih pravic; 28. junija 1911 je bil namreč dotedanji trg Šoštanj povzdignjen v mesto (občina Šoštanj svoj praznik sicer praznuje 30. septembra v spomin na leto 1348, ko je kraju celjski grof Friderik ponovno potrdil trške pravice). Krajevna skupnost Šoštanj je sklop prireditev posvečenih temu jubileju poimenovala Tri točke. Prva prireditev z naslovom "Uvertura bo danes," je bila v četrtek, 26. junija, v Kajuhovem parku, druga z naslovom Zvok orkestra pa istega dne zvečer pri Vili Široko. Na tej prireditvi je nastopila šoštanjska godba Zarja, prikazali so filma Spomin in Godba v mestu, zdravico ob prazniku mesta pa je izrekla predsednica krajevne skupnosti Šoštanj mag. Cvetka Tinauer. Zadnja, tretja točka, prireditev ob dvaindevetdeseti obletnici podelitve mestnih pravic Šoštanju, z naslovom Rock mesta ali Šoštanj rola 4, pa je bila včeraj zvečer, ko je bil na šoštanjskem bazenu rock koncert.

Damijan Kljajič

Omenjeni subjekti:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh